У НАС – НАКРАТКО

0
1858

Отношенията между президента Румен Радев и изпълнителната власт навлизат в нова фаза – държавният глава отказва да работи с правителството на Бойко Борисов. Това e новината, която стана известна днес по време на брифинга на президента, на който той отчете двугодишния си престой на “Дондуков”2. “Не виждам база за партньорство при сегашния курс на управлението! Той е конфронтационен и често погазва закона!”, заяви  Румен Радев в отговор на журналистически въпрос  на Епицентър.бг след като отправи убийствена критика към кабинета на Борисов по време на 27-минутното му експозе. Без да назове името на премиера, президентът го обвини в еднолично управление, което разпределя на тъмно обществени пари, еднолично решаване кои фирма да работят и кои не, налагане на репресии срещу критиците на властта. “Правителството концентрира власт отвъд отредената му по конституция и нарушава баланса на властите”, посочи държавният глава. “Това личи и в отношението му към Народното събрание, и във външната политика и в изпълнението на закона за държавния бюджет, и в други сфери“, продължи Радев.

НАЙ-РАННАТА ДАТА за приемане на еврото в България е 1 януари 2022 година, каза министърът на финансите Владислав Горанов.

КУЛТОВОТО ШОУ “Господари на ефира” няма да продължи да се излъчва по Нова телевизия. От началото на годината предаването не върви в ефир, защото се водят тежки преговори за продължаването на договора му. „Говорим с всички възможни и желаещи „Господари на ефира” телевизии. Интересът е голям дори и от по-малки телевизии, въпросът е да видим с кого ще се разберем в крайна сметка”, заяви наскоро пред БЛИЦ продуцентът Джуди Халваджиян.

Шоуто, което се радва на рекордно висок рейтинг, няма да стартира в телевизията, в която досега се подвизаваше. Причините са неяснотите около собствеността на медията.
През юли м.г. КЗК забрани придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ от компанията на чешкия магнат Петер Келнер. Така че в момента не е много ясно кой ще е новият собственик на телевизията.

Заместник-председателят на ПГ БСП Драгомир Стойнев в студиото на “Плюс-минус” по Нова тв заяви, че „политиците нямат място в държавните предприятия.  Създава се закон, с който само и единствено с конкурсово начало се избира началник. Говорим за държавен капитализъм, който се изгражда. Политиците вън от управлението на всички предприятия.“