У НАС – НАКРАТКО

0
2104

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова членовете на комисията, която изготви доклада за избор на изтребители за българските военновъздушни сили, да излязат с имената си на светло. Йотова посочи, че иска това от гледна точка на данъкоплатец и това искат българските граждани.Става въпрос за промяната на процедурата и критериите за избор, което е станало, по думите на Йотова, без санкция на парламента, както би трябвало. “Нека ги видим на светло. Как така се променят изведнъж без решение на народното събрание”, попита Илияна Йотова. Иначе тя няма идея кой самолет е по-добър и не желае да става експерт по изтребители за една нощ.

АБВ НАСТОЯ за пряк избор на кметове за всички населени места с над 150 жители, обяви Румен Петков, председател на партият. Той предупреди, че сегашното изискване за 350 жители ще направи невъзможно гласуването в близо 3000 села в България. Според него 70% от българските общини не са изпълнили законовото изискване да определят с решение на общинските си съвети кои са кметствата на територията на общината. “Като цяло това поставя под съмнение изборния резултат”, категоричен бе Петков.

ШОФЬОР НА АВТОБУС е задържан в Панагюрище след положителен тест за употреба на наркотици. Автобусът е превозвал работници по линията Пазарджик-Панагюрище и обратно. При направения личен обиск у него било открито топче с бял прах, който реагирал положително за кетамин. По време на проверката и задържането в автобуса е имало 12 пътници.

ЖИТЕЛКА на Свиленград на 71-годишна възраст е станала жертва на измамници. Следвайки инструкциите на измамниците, оставила в междублоковото пространство на улица “Ген. Скобелев” 14 000 лева, 2 златни пръстена и гривна.

ОТНЕХА българското гражданство на руския милиардер Сергей Адониев от списъка на списание “Форбс” след сигнал от Антикорупционния форум (АКФ) и партньори на ДАНС.При получаването на българско гражданство Адониев укрил, че има осъдителна присъда в САЩ през 1998 г. по обвинение за пране на пари, измама и нарушаване на търговско ембарго спрямо трети страни. Той получил българско гражданство “за особени заслуги” през 2008 година.