Ученици от СУ „Любен Каравелов“ участваха във финалната пета мобилност по проекта „VR/WE ARE

0
169

В средата на май 2024 година, г-жа Светла Иванова , г-жа Милена Иванова и ученици от VII, VIII и IX клас при СУ „Любен Каравелов“ взеха участие във финалната пета мобилност по проекта „VR/WE ARE -Modernization and improvement of the quality of the teaching process by applying virtual reality technologies’’в рамките на програма Еразъм +, чийто домакин беше Анадолската гимназия „Гюлюч Ибрахим Измирли“ – град Карадениз, област Ерегли.

Тази мобилност, финансирана от Европейската комисия, имаше за цел да подкрепи развитието на иновативните методи за обучение, използвайки виртуална реалност в учебния процес и да обмени умения и практики между участниците от Хърватия, България, Португалия и Турция .

През периода на мобилността участниците наблюдаваха урок по биология на тема „Храносмилателна система“ с използване на 3D модели и използване на BLENDER for 3D Modelling for animation. В програмата бяха включени и представяне на традиционни народни танци, запознаване с културните традиции на държавата домакин Турция, посещения на културно-исторически забележителности и еднодневна екскурзия до Истанбул. Седмица наситена с дейности и незабравими моменти. След успешното приключване на финалната пета мобилност, участниците се завърнаха с нови знания, опит и мотивация да продължат работата си за модернизация на образованието чрез иновативни технологии.

„Участието на СУ „Любен Каравелов“ в този проект ни даде възможност да споделим умения, опит и идеи между учители и ученици от голямото Европейско семейство“ съобщават от училището.