УЧЕНИЦИ ОТ ПГТО “ДОЧО МИХАЙЛОВ” С НАГРАДА ОТ УЧАСТИЕ В ПРОЕКТНИ ДЕЙНОСТИ ПО ЕРАЗЪМ+

0
140
ПГТО „Дочо Михайлов“ – гр. Тервел е победител заедно с ПГИ „Алеко Константинов“ – гр. Кърджали, ИОУ „Васил Левски “ – гр. Враца, СУ „Иван Вазов – гр. Стара Загора и ПГИ „Карл Маркс“ – гр. Смолян в конкурс за ученическа разработка на тема „Зелени умения в моето зелено училище“, организирано от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) . Наградата ни бе участие в тридневен ученически еколагер в периода 16 – 18 ноември 2023 година в гр. Сандански.
Създадени бяха две художествени ателиета, по време на които се изработваха естетически красиви продукти.
Ателие 1 – Изработване на различни цветя и декорация от италианска хартия, представено ни от креативната Marieta Danova от ЦДГ„Здравец“, гр. Велико Търново и
Ателие 2 – “Изкуство в книга” или ARS in Libro с изключителните Sonia Parvanova и Сузана Асенова представители на читалището в гр. Рила!
В програмата ни бе предвидено и засаждане на дръвчета и храсти в парка на град Сандански.
По време на събитието учениците придобиха знания, умения и вдъхновения за създаване на естетична учебна среда, мотивираща ги за активно учене и висока гражданска ангажираност.
Нашето училище изказва специални благодарности към организаторите на този еколагер, който се превърна в празник за всички участници!