Възпитаници на училищата „Ст. Караджа“ и ОУ „Й. Йовков“ взеха участие в общинският кръг на 22- то състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, което се проведе на стадион „Калиакра” в Каварна.
Организатори са Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Каварна. Отборите мериха сили в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.
Победител с общ резултат 1011 точки стана тимът на ОУ “Й. Йовков“ с капитан Габриел Георгиев и ръководител Младши инспектор Георги Христов, следван от отбора на СУ „Ст. Караджа” с капитан Данимир Гецов и ръководител Инспектор Николай Димитров, които се класираха на второ място с 983 точки.
Кметът Елена Балтаджиева връчи купата и медалите на победители, като пожела на състезателите и от двата отбора да трупат опит, знания и умения в отговорната професия на огнеборците, която е добър избор и за професионално поле на изява в бъдеще.
Идеята на доброволните отряди е да изградят у младото поколение умения за адекватни действия в извънредни ситуации- подчерта Главен инспектор Олег Трайчев- Началник РСПБЗН.
Победителите ще представят Община Каварна в областния кръг на състезанието, който ще се проведе на 17 май в Добрич.