УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ В ДОБРИЧ И ТЕРВЕЛ СА ПОД КАРАНТИНА

0
1506

Секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че 11 от служителите в Регионално управление на образованието /РУО/ са поставени в изолация на домашно лечение, след като са установени положителни резултати за коронавирус. Изследването е направено по повод установен положителен резултат на служител на институцията. Други десет от работещите в РУО са поставени под карантина като контактни лица. Един от служителите е преболедувал и спрямо него не се налагат никакви мерки.

Трима ученици от училища в Добрич са също с положителни резултати за заразяване с коронавирус след направено изследване с PCR тест. Те са контактни в семейна среда. След установяването им, под карантина са поставени класовете, в които учат децата – един трети клас от ОУ „Хан Аспарух“, един трети клас от СУ „Св. Кл. Охридски“ и един девети клас от ЕГ „Гео Милев“.

Третокласник от СУ „Св. Климент Охридски” е с положителна проба за коронавирусна инфекция. Ученикът не е посещавал учебни занятия от 1-ви октомври, защото от тогава е поставен  под карантина като контактен на своите родители. Всички 23-ма третокласници и двете им преподавателки до 14 октомври преминават на обучение в електронна среда от разстояние. На дистанционно обучение до 15 октомври ще бъде и един от деветите класове на Езикова гимназия „Гео Милев”.

С положителна проба за корона вирус са и шестима ученици от Професионалната гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов“ в Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева. 20 деца от 10, 11 и 12 класове е трябвало да пътуват на 10 октомври до Португалия за практика и обмяна на опит по проект. На всички е направен PCR тест, като шестима от тях се оказали положителни. Под карантина са 10 а, 11 а и 12 в класове, а обучението им ще се извършва в електронна среда. Положителна проба е дал и един учител. НДТ