УУЛВЪРХЕМПТЪН ШОКИРА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ЛИВЪРПУЛ

0
1103

Уулвърхемптън победи Ливърпул с 2:1 и елиминира мърсисайдци в третия кръг на ФА Къп. Раул Хименес откри за домакините в 38-ата минута след груба грешка на Джеймс Милнър, в началото на втората част Дивок Ориги изравни, но не след дълго Рубен Невеш с мощен шут от около 30 метра изненада Симон Миньоле и донесе успеха на “вълците”. Само преди няколко седмици двата тима се срещнаха на “Молиню” в двубой от Висшата лига и мърсисайдци се наложиха с 2:0. Сега обаче те бяха без почти всичките си звезди и логично загубиха. По този начин “червените” отпаднаха и от втория домашен турнир, след като вече напуснаха надпреварата за Купата на Лигата. Уулвърхамптън пък затвърди добрите впечатления от началото на сезона и се класира за 4-ия кръг. Домакините бяха по-добрият отбор и не се огънаха дори в последните минути, когато в игра се появиха Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

Мениджърът на мърсисайдци бе направил цели 9 промени в състава в сравнение със загубата от Манчестър Сити. Двубоят започна с ужасяваща новина за Ливърпул. Ловрен се контузи още в 5-ата минута и бе принудително заменен от младока Хоувър, за когото това бе дебют за „червените“. В 37-ата минута Уулвърхемптън шокира своите гости. Милнър сбърка фатално в средата на терена. Раул Хименес отне топката и необезпокояван стигна до ъгъла на вратарското поле, откъдето без проблеми прониза Миньоле за 1:0.

Още с началото на втората част Ливърпул натисна своя съперник и това даде бърз резултат. В 51-ата минута Ориги стреля прецизно с левия крак от границата на наказателното поле, пращайки топката в мрежата за 1:1. Домакините реагираха светкавично и 240 секунди по-късно възстановиха преднината си. Невеш изстреля истински снаряд далеч извън наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл за 2:1. В 69-ата минута Шакири изпълни чудесно фаул, вратарят успя да докосне топката, която се отби в лявата греда и излезе в корнер. В 83-ата минута Камачо стреля мощно от сериозна дистанция, но встрани от вратата.