Снощи ви информирахме за погрома, който нанесе ураганен вятър и снеговалеж по пътя Варна-Добрич над Аксаково, познатото като Топката място, преди да се излезе на равнината. Аварирал ТИР и заседнал след него украински автобус предизвикаха ужасно задръстване, в което попаднаха десетки автомобили. Дълго време подготвента по документи за зината АПИ бе напълно дезорганизирана и безпомощна. Едва след намесата на областния управител на Добрич Йорданка Костадинова варненци се размърдаха, но ураганът вече се бе настанил. След часове ни съобщиха, че почистваща машина по невнимание на водача й е смачкала добрички автомобил, в който по това време са се намирали двама души. Мъжът е бил ранен и по чудо двамата са оцелели, след което са ги приели в украинския автобус, където пътуващите са им оказали помощ.

Последната информацията, която имаме от мястото на погрома, е че са се намесили и военни с тежки машини, които са успели да изведат пътниците от ужаса и са ги отвели в община Аксаково, където са пренощували на топло. Очакваме подробности за щетите.

Не предприемайте пътувания в Североизточна България, където обстановката бързо се мени и не се доверявайте на готовността на АПИ.

Пазете се!