Уникална мярка срещу коронакризата въвежда служебният кабинет – учители и ученици, които изстрадаха цяла година в рутелката „присъствено – онлайн обучение“, ще отидат на почивка – на море или планина, за сметка на държавата!

„Още преди ние да влезем като правителство бюджетът не се актуализира, а започва да се дърпа от пера, които не са предвидени за тази цел“. Това обяви служебният министър на финансите Асен Василев.

Намерихме буфери по министерствата, чрез намаляване на разходите основно за персонал, продължаваме да търсим средства, за да може да продължи помощта към пенсионерите.

  • Всички бизнеси вече са отворени, но тези, които разчитат на туристи от чужбина продължават да бъдат най-силно засегнат. Минаваме в режим, в който подпомагаме бизнесите да се възстановят, да преминат през икономическата криза, да заработят нормално. В тази насока са всички мерки, които търсим, обясни Василев.

От централен бюджет успяхме да намерим средства, с които да вдигнем заетостта.

  • „Моя основна грижа е да минимизирам ефектите на пандемията върху учителите и учениците. Това означава, че ще дадем на 30 хиляди ученици – основно, но и на учители, да посетят по определен ред туристически места и хотели. Това ще стане чрез туроператорите. Така в продължение на една седмица те ще летуват безплатно и в същото време ще се помогне на туристическия бизнес”, заяви министърът на образованието Николай Денков. https://lupa.bg/

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК