УБИЙСТВО ПОСРЕД БЯЛ ДЕН В ДОБРИЧ

0
1105

23-годишният Д. А. от Добрич преби до смърт 43-годишен съгражданин посред бял ден. Убийството е извършено на 9 август, а по-късно е разкрит и извършителят. Престъплението е умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура, която ръководи досъдебното производство.

На 9 август, около 17.00 часа в гр. Добрич по ул. „Димитър Ковачев“ в  непосредствена близост до магазин за хранителни стоки възникнал скандал между  Д.А. и пострадалия С.С. Д.А. започнал да удря жертвата си с юмруци, вследствие на които С. С. паднал на земята. Младият мъж започнал да рита по тялото пострадалия, след което си тръгнал.Пострадалият останал да лежи на земята в  безпомощно състояние. Случаен гражданин – очевидец на случилото се, се обадил на телефон 112 и съобщил за инцидента.На местопроизшествието пристигнал екип на „Бърза помощ“, който отвел С.С. в МБАЛ гр.Добрич, където бил приет и настанен в отделението  по реанимация.Въпреки проведените реанимационни действия, след няколко часа пострадалият починал.От извършените до момента действия по разследването се установява, че на пострадалия, вследствие на нанесените му удари с юмруци и ритници, са били причинени телесни увреждания – счупени ребра, кръвоизлив в коремната кухина и разкъсан черен дроб, в резултат на които е настъпила смъртта му.

На 10.08.2020 г.  на Д.А. е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Днес Окръжна прокуратура гр.Добрич внесе в Окръжен съд гр.Добрич искане по отношение на обвиняемия Д.А. да бъде определяна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.Окръжният съд уважи искането напрокуратурата и определи по отношение на обвиняемия мярка за  неотклонение „Задържане под стража“. НДТ