Чумата на нашето съвремие – COVID-19, покоси и директорът на добричката фирма „Бряст-Д“ АД, част от холдинга „Албена“ АД.

Иван Калинков остави следа в утвърждаването на ваканционното селище Албена като перлата на нашето Черноморие, дълги години бе директор „Експлоатация“ в акционерното дружество.

Пред изключителни изпитания го постави голямото наводнение в Добрич през юни 2014 г., когато порой удави индустриалната зона на града и предприятието „Бряст-Д“ бе залято с вода и тиня и на практика се наложи Иван Калинков с екипа си и с помощта на ръководството на „Албена“ АД да го измъкне мъчитално от блатото, разбира се, с цената на коварна болест вследствие на стреса.

Въпреки усилията на медиците от Университетската болница „Св. Марина“ във Варна, Иван Калинков изгуби битката с COVID-19 на 9 ноември.

Иван Калинков бе приятел на „Нова добруджанска трибуна“. Заедно крояхме планове за значима инвестиция от Китай, но това вече е минало. Приятелят ни си отиде на 78-годишна възраст.

Ще го запомним припрян, винаги в действие, ще си спомняме непринудената му усмивка, когато скришом си искаше цигара, въпреки че му бе забранено да пуши, както и с вярата му да възроди един ден фирмата като значим производител на мебели за туризма у нас и в чужбина…

Ще го помним винаги с добро!

Почивай в мир, Ваньо!

Поклонението ще бъде на 11 ноември от 12.00 до 13.30 часа в траурния дом „Памет“ в Добрич.

В-к „Нова добруджанска трибуна“