Тюленово ще бъде домакин на състезание по подводен риболов за купата „Шабла“

0
388

Състезание по подводен риболов за купата „Шабла“ организира за десета поредна година сдружението с нестопанска цел „Морски клуб Портус Кариа“, съобщи за БТА неговият председател Димитър Франгов.

Надпреварата ще се състои от 10:30 утре в с. Тюленово. Организаторите обещават редица изненади, а една от новостите е, че състезателната зона се простира още по на юг, почти до Русалка. Право на участие имат всички състезатели от клубове, регистрирани към Българската федерация по подводни спортове (БФПС) и платили членския си внос за настоящата година.

Предизвикателството е трети кръг от серията турнири за купата „България“ на БФПС. Събитието се осъществява с финансовото съдействие на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Шабла – Каварна – Балчик“ и Община Шабла, и е част от инициативата „Нашият дом – морето“ на МИРГ.

За участниците, организаторите, официалните лица и децата са предвидени атрактивни тениски, а за всички зрители – безплатни пуканки и сладолед. Вечерта за доброто настроение ще се погрижи DJ Sprite. При интерес, богат улов и екзотични риби организаторите предвиждат и благотворителен търг.

Пълната програма на събитието ще намерите ТУК.

БТА