Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, който ще даде приоритет на доставките на ваксина в САЩ пред износа й, предаде Франс прес.

Указът ще гарантира, че американското правителство ще даде приоритет на ваксинирането на американските граждани, преди да изпраща ваксини на други държави.

Pfizer – BioNTech имат със САЩ договор само за 100 милиона дози. Moderna също обеща 100 милиона дози. Всеки договор включва възможност за допълнителни дози, но срокът за задействането им може да забави доставката с няколко месеца, припомня БТА.

Американците са над 330 милиона и правителството заявява, че може да успее до април догодина да осигури ваксина за всички.

В такава ситуация пак обръщаме поглед с надежда Русия да помага за спиране на заразата с износа на руски ваксини. Идват ли времена за нов вид национализъм?

“Не всички процеси зависят от организацията на България. Виждате – Америка забранява износа на ваксини. Това е нещо, което никога не сме мислили, че ще се случи. Сега, в тази нова ситуация трябва да измислим решение и на това предизвикателство. Изисква се надлъгване на вируса, за да измислим най-качествено решение, за да го победим”, това каза здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов на брифина на Националния оперативен щаб.

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА