Пет трупа на застреляни хора – 3 деца и двама възрастни – бяха открити в петък в жилище в Мериленд, съобщиха от полицията. Униформените са дошли на мястото на трагедията сред сигнал на 911 за изстрели.

Според шерифа на окръг Сесил Скот Адамс жертвите са мъж, жена и деца в 5-и, 7-и и 8-и клас. Те са открити в просторен двуетажен дом в Eлк Милс.

Властите не са оповестили самоличността на убитите, но уточниха, че няма опасност за обществеността. Жилището се намира в пуст район на 97 км от Балтимор.

Шериф Адамс заяви, че това е “ужасяващ ден” и че телефонът му не е спрял да звъни поради притеснени от случилото се хора.

“Всяка загуба е ужасна, но в такъв мащаб – нещо, което не е често срещано, особено тук, в окръг Сесил – е трагична и ужасна и отнема дълго време хората да я осъзнаят” – каза той.

Служителите на закона са били извикани до къщата малко след 9 сутринта от мъж, който съобщил, че три деца и жена са простреляни и убити. Полицаите проникнали в жилището и освен другите жертви намерили и убит мъж. На местопрестъплението е имало и полуавтоматичен пистолет, близа до трупа на мъжа.

Шерифът не направи предположения какви миха могли да бъдат мотивите за касапницата. Той подчерта, че в службата му няма данни за предишни сигнали до полицията от тази къща.

Телата са открити на различни маста в къщата.  bg-voice.com