ТРИТЕ НАЙ-ЧЕТЕНИ ЗАГЛАВИЯ СА НА ДЖЕФ КИНИ, ЙОРДАН ЙОВКОВ И МАРК ТВЕН

0
933

 

В регионалната библиотека “Дора Габе” в Добрич трите най-четени заглавия са “Дневникът на един дръндьо” на Джеф Кини,”Разкази” на Йордан Йовков и “Принцът и просякът” от Марк Твен, обобщават от културния институт интересите на читателите през изминалата година.
По-възрастните ценители на литературата най-често са търсили сред съвременните автори творби на Ромен Гари, Мишел Уелбек, Фредерик Бегбеде, Амели Нотомб, Маргарет Мацантини, Харуки Мураками и други. От българските автори са предпочитани Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Здравка Евтимова, Георги Божинов и други, според статистиката на библиотеката.
Децата най-често са заемали “Бабата бандит” на Дейвид Уолямс, “Това е тайна” на Ивайло Драгиев и Християна Пенева, “Топ мистериите на България” от Слави Панайотов. Сред учениците-читатели над 14 години най-популярни са романите “Империя на бури” от Сара Маас, “Всички наши места” от Дженифър Нивън, “Мечокът и славеят” от Катрин Арден, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.
Регионалната библиотека – най-голямото книгохранилище в областта, разполага с фонд от над 400 000 тома, като посрещна първите си читатели през 2020-а с над 2400 нови заглавия. В първите дни на годината се регистрираха и 219 нови читатели, посочват от библиотеката.