След успешното си участие в полуфинала на телевизионното предаване„ България търси талант”, Трио„Ы“ще зарадва почитателите на руската музика с концертно турне в страната, осъществявано с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

В Добрич те ще се представят на 9 юни, сряда, от 18.00 часа, пред музея в Градски парк „Свети Георги“ с музикален спектакъл „Обединени в музиката“.

Трите момичета Елеонора Лонтова, ЗлатинаТодорова и Марина Драгомирецкая опитват да вдъхнат живот на красива, но позабравена музика – руската. Идеята за създаването на триото е спонтанна, но бързо изграждат постоянно нарастващ репертоар от класическата руска естрада, руски цигански романси, военни песни, кабаретна, филмова и детска музика. Вокален педагог и музикален продуцент на триото е Даниела Станкова, а дизайнът и изработката на костюмите са дело на Бойка Драгомирецкая.

В концерта участват и Самуел Ефтимов – пиано, Щерион Пилидов – китара, Юрий Божинов – бас балалайка. Както и струнен квартет „Street Quartet” в състав: Веселин Димитров – цигулка, Милен Максимов – цигулка, Христо Аролски – виола, Петър Кушлев – виолончело.

Заповядайте в лятната привечер да се насладим на завладяващата им енергия!