Томислав Дончев “сготвил” тримата разжалвани министри

0
1581
Вицепремиерът настоял от правителството да си отидат Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов

В ГЕРБ започва нова вътрешна война за партийно надмощие, а вицепремиерът Томислав Дончев ще бъде все по-важна фигура в партията, научи Lupa.bg от свои хора сред управляващите. Според наш източник, именно Дончев е убедил Борисов, че трябва да жертва тримата министри, за да угоди на протестиращите. Публична тайна е, че между Дончев и Горанов от година и половина тлее сериозно напрежение. Сега Томислав триумфира, като премахва най-големия си враг в правителството.

Около 20 часа в четвъртък премиерът изненаващо оповести, че е поискал оставките на Владилав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, а те покорно приели волята му и утре сутринта щели да ги депозират. В съобщението до медиите, което пресцентъра на ГЕРБ разпространи, пък се казва, че тримата си отиват заради “съмнения в обществото, че са свързани с ДПС и Делян Пеевски”. За рокадата не бяха уведомени дори коалиционните партньори от “Обединени патриоти”, стана ясно от изявление на Валери Симеонов по БНТ. Доста изненадан останал и Красимир Каракачанов.

Борисов оповести чрез пресцентъра си, че предложението за ремонта на кабинета дошло от областните координатори. Всъщност обаче, за това настоявал конкретно Томислав Дончев. Именно той посочил тримата министри, които според него дразнели обществото и трявало незабавно да си заминат. Дончев предложил още в събота, когато избухна напрежението в Росенец, да бъде жертван Младен Маринов, но тогава премиера не се съгласил. В четвъртък вицепремиера вече бил категоричен, че трябва да си замине не само Маринов, ами и Караниколов и Горанов, за да спадне напрежението срещу управляващите.

“Борисов очевидно се е вслушал в него, тъй като Томислав минава за технократа в правителството и е близък до лобито на Иво Прокопиев от години. Той има и добри контакти с “Да, България” и ДСБ. Явно ще бъде използван като мост между управляващите и протестиращите”, разказва пред Lupa.bg източник от високите етажи на властта.

https://lupa.bg

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт