ТОЗИ ПЪТ СРУТИЩЕТО СЕ РАЗМИНА БЕЗ ЧОВЕШКИ ЖЕРТВИ (+снимки)

0
2307

 

Мъж и жена – наематели на злополучното заведение „Моби дик“, са пострадалите. НДТ се надява на бързото им пълно възстановяване

„Пейзажът – такъв, какъвто го познаваме и обичаме от години, вече не съществува“ – така коментираха мястото на срутището край курорта Албена очевидци на станалото. Както виждате и от снимките, злополучното заведение „Моби дик“ просто е „слязло на пътя“ и е на трески. От спасителните екипи потвърдиха, че двама са пострадалите от бедствието – това са наемателите на заведението – мъж и жена. Мъжът, който е с по-леки наранявания, е бил изваден пръв сред отломките, а жената е с премазани долни крайници и е в шок. За щастие, в този сравнително ранен за курортистите час, в който е станал инцидентът /сигналът на тел. 112 е подаден в 10.34 часа/, в заведението все още е нямало посетители. Пак за радост – срутището не е стигнало до чадърите на плажа, който – както знаете, от години е любимо място за туристите от Добричка област и за хората, населяващи цяло лято вилната зона край курорта.

Органите на реда са реагирали мълниеносно – първа на помощ се е притекла пожарна кола от курорта Албена, впоследствие са пристигнали два балчишки автомобила. В момента пътят все още е отцепен и вероятно ще остане така до разчистване на срутището.

НДТ напомня, че на същото място свлачището отне два човешки живота през септември 2003 година, когато тонове кал се изсипаха върху нищо неподозиращите спящи в съседно бунгало. Близо 20 години по-късно явно работещото срутище отново напомни за себе си – слава богу, без човешки жертви.

 

Снимки с  дрон: Светослав ПЕТКОВ