Те напуснаха спорта и отидоха на порно: историята на атлетките Хенриета Харгитай и Верона ван де Леур

0
1088

След края на спортната кариера животът със сигурност не свършва. Някои отиват да работят като треньори, други отварят бизнес, а трети започват да правят нещо необикновено. Metaratings.ru говори за момичета, които напускат спорта и се занимават с порно.

Хенриета Харгитай беше състезателка по триатлон. Тя нямаше специални успехи и постижения, с изключение на „среброто“ на унгарското първенство. Спортната кариера на Хенриета продължава до май 2016 г., когато тя окончателно решава да се оттегли от триатлона.

Две години преди края на кариерата си унгарката започва да мисли за смяна на професията си. Факт е, че триатлонът донесе на момичето малък доход, така че тя реши да се снима в порно. Дебютът на Хенриета се състоя през 2014 г. с известния режисьор на филми за възрастни Пиер Удман. Амбициозната порно актриса взе псевдонима Кристен Кортни.

През цялото време Хенриет Харгитай участва в повече от 300 творби. През 2016 г. момичето беше номинирано за наградите XBIZ – Златен глобус в порно индустрията. Унгарецът обаче, уви, не можа да спечели. Първото място зае австралийската порно актриса Анджела Уайт.

Последният път, когато Хенриета участва във филм за възрастни, беше през 2019 г. Съдейки по социалните й мрежи, тя се готви да става майка. Момичето публикува снимки от тренировки във фитнеса и от басейна. Спортуването е добра подготовка преди раждането на бебето. Явно унгарецът вече ще влезе в ново амплоа – не същото като във видеото по-долу.

Холандката Верона ван де Леур, за разлика от Хенриета Харгитай, постигна големи успехи в спорта. Гимнастичката има сребърен медал от Мондиал 2022, както и три сребърни и два бронзови медала от Европейско първенство 2022.

Верона прекрати кариерата си не заради безпаричие, а заради конфликт с федерацията.

Според момичето и ръководството, и родителите са я принудили да прави гимнастика. Всички се нуждаеха от медали и пари от Верона, но никой не помисли за личните интереси на спортиста. Така през юни 2008 г. холандката завърши кариерата си.

През 2011 г., поради проблеми с родителите си, Верона беше изгонена от къщата и се озова на улицата: прекара нощта в колата на паркинга, яде безплатна храна в супермаркетите и се затопли на верандите . След месец такъв живот бившата гимнастичка се озова в затвора по статията „изнудване“.

Ето как беше. В парка ван де Леур снима двойка, която има тайна връзка. След това тя изнудва влюбените и иска 3000 евро за снимките. Двойката се свързала с полицията. Верона беше признат за виновен и хвърлен в затвора за 72 дни.

След като напусна затвора, гимнастичката не знаеше как да живее. Всичко беше решено случайно. Един ден популярен сайт за интимни чатове предложи на Верона да стане модел на уеб камера. Потребителите плащат 70 цента за минута чат с момиче, което се съблича точно пред тях.

С течение на времето момичето разбра, че новото хоби носи приличен доход. След общуване с потребители на сайта последва самозаснемане – пълноценно порно в различни жанрове. По-късно Верона стартира сайт за възрастни, където продава интимни видеоклипове и снимки, както и стоки (бельо, високи токчета и дори гимнастически костюми).

Верона ван де Льор многократно прави паралел между гимнастиката и порно индустрията. Според холандците основната прилика е излагането пред хората. „Да си гимнастичка също е ексхибиционизъм. Освен това всеки ден се сблъсквате със сексуален тормоз и сексистко поведение, защото сте младо момиче, което разтваря широко краката си на публично място “, призна Верона ван де Леур.