ТЕРОРИЗЪМ: В Москва беше отвлечена съпругата на бившия командир на руските ВДВ

0
305

 

В Москва неизвестни отвлякоха съпругата на бившия командир на руските ВДВ Александър Колмаков с искане за откуп. Това съобщи днес, 12 май, телевизия “112”.

На 10 май 62-годишната Тамара Петровна Колмакова отиде на работа и спря да комуникира. Вечерта нейният съпруг генерал-полковник Александър Колмаков получава обаждане. Неизвестен каза, че съпругата на бившия заместник-министър на отбраната е била отвлечена, и поиска 1 милион рубли. При отказ нарушителят заплашвал с физическа саморазправа похитения.

Генералът се съгласил с исканията на похитителя, но отишъл не в банката, а в полицията. Днес жената е намерена, подробностите все още не са известни.

Както EADaily съобщи , наскоро Службата за сигурност на Украйна се опита да вербува Дмитрий Костамин, първи заместник-министър на Министерството на извънредните ситуации на ДНР , заплашвайки да убие съпругата му. На 1 март съпругата на чиновника заминава за Харков за погребението на майка си и там е задържана от украинските специални служби. В резултат на оперативната игра, проведена от руските специални служби, съпругата на Костамин успява да напусне територията на Украйна.