дом Акценти Тервел Пулев размаза американец за най-големия успех в кариерата си

Тервел Пулев размаза американец за най-големия успех в кариерата си

1386
0

Тервел Пулев записа най-големия си успех на професионалния ринг. Медалистът от Олимпийските игри през 2012 година в Лондон размаза американеца Дешон Уебстър в 12 рунда на голямата боксова галавечер в зала “Колодрума” в Пловдив и спечели Интерконтиненталната титла на WBA (Световна боксова федерация). Родният боксьор имаше шанса да свали съперника в шестия рунд, но американецът по чудо оцеля и се задържа до края на мача в игра. След 15-ата победа (12 с нокаут) в кариерата си братът на Кубрат Пулев ще се изкачи в топ 10 в полутежка категория на професионалния бокс.

В картите си съдиите бяха категорични – 118-110, 120-108, 118-110 в полза на българина срещу родения в Канзас боксьор. Пулев доминираше на ринга през целия двубой, а Уебстър разчиташе на навеждане на главата си и накъсваше действията, което затрудни българина, който не успя да стигне до нокаут. Уебстър има 12 победи (6 с нокаут), 2 равни мача и вече 3 поражения в своята кариера.

ПЪРВИ РУНД
Тервел искаше да създаде дистанция от опонента си в началото, а американецът бързо търсеше клинчовете. Дясно кроше в главата и серия от ъпъркъти добави Тервел, който имаше леко предимство. Уебстър опита да вкара ляво кроше, но без успех, а контрата на Тервел бе същата, и то точна. Уебстър трудно се ориентираше на ринга в Пловдив.

ВТОРИ РУНД
Уебстър започна по-добре рунда, опитвайки серия от крошета с по-слабата ръка, но Тервел се защитаваше умело. Зверски ъпъркът в тялото вкара Тервел в тялото на опонента се получиха в края на втория рунд, след което прав удар с дясната ръка разби носа на американеца.

ТРЕТИ РУНД
Най-атрактивният рунд от началото. Ляв прав и ляво кроше за старт на третата част от Тервел, а Уебстър продължи да се навежда при атаките на българина. Пулев стана много агресивен в средата на рунда. Уебстър вкара опасно ляво кроше, но страхотен десен ъпъркът разколеба Уебстър. Прекрасно дясно кроше последва от Пулев в главата на Уебстър, а близкият бой продължи с размени удари между двамата боксьори.

ЧЕТВЪРТИ РУНД
Съдията не правеше никакви забележки на Уебстър за навеждането на главата и Пулев бе недоволен. Уебстър отправи десен прав, но ударът бе париран с великолепен ляв прав. Тервел не даваше чести шансове на опонента да атакува, освен при някоя контра. Рундът бе доста оспорван и завърши с ляв прав и две други страховити попадения на Пулев.

ПЕТИ РУНД
Тервел Пулев опита страхотна контраатака, но Уебстър се измъкна, а ударът на българина спря във въжетата. Главно крошетата вървяха в главата на американеца, но последва тежък ъпъркът. Пулев отправи експлозивен удар, но Уебстър пак избяга. В края на рунда имаше серия от удари на американеца.

ШЕСТИ РУНД
Дешон Уебстър продължи да търси въжетата, където очевидно се чувстваше по-добре, а Тервел бе една идея по-пасивен. Американецът извади страшен късмет, тъй като се огънаха колената, а Пулев тръгна да го атакува яростно с бомбен удар в брадата на съперника, но краят на рунда спаси Уебстър.

СЕДМИ РУНД
Бърз нокдаун на Уебстър в началото на седмия рунд, а Тервел Пулев продължи да има надмощие. Българинът пласираше удар след уар в главата на опонента, който трудно се движеше. Дясно след дясно кроше в главата на Уебстър, който учудващо не падаше на пода в този убедителен рунд за българина.

ОСМИ РУНД
В тази част Пулев трудно успяваше да намери тялото и главата на съперника, но вече имаше добра преднина от предните рундове. Американецът трудно вдигаше ръцете си дори за гард. Рундът Частта се проведе в голямата си част в средата на ринга, като и двамата боксьори запазиха спокойствие.

ДЕВЕТИ РУНД
Темпото спадаше от двамата, след като Тервел вече нарани достатъчно опонента. Българинът пласира страхотно дясно кроше, но навеждане за кой ли път от Уебстър го спаси от категоричен нокаут. Серия от дясно кроше и ляв ъпъркът на Пулев закриха рунда.

ДЕСЕТИ РУНД
Тази част започна с десни прави от Пулев, който продължи да негодува от навежданията на Уебстър. Атаките му бяха стихийни, а Уебстър просто се опитваше да оцелее. Серия от удари в тялото на Уебстър го сгънаха на две, а той претендираше за удар в слабините, какъвто на повторението не се видя. Серия от дясно кроше и ляв ъпъркът влязоха в Уебстър за край на този рунд.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД
Дешон Уебстър пласира страхотно ляво кроше в главата на българина, който остана непоколебим след тежкия удар. Много добро дясно кроше дойде от Тервел, който с нов десен удар прати на земята Уебстър, но американецът набързо се изправи. Това не беше нокдаун за решенията на реферите.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД
Последният започна с маркиращи удари от Тервел, а Уебстър бе много активен. Пулев вкара десен прав, а Уебстър отново се гмурна в краката му и падна на колене. Двамата влязоха в серия от удари и така приключиха мача.

https://blitz.bg/

Тервел Пулев със страхотно обръщение към цяла България

Разделени сме, а останахме 6 милиона души, заяви боксьорът

Тервел Пулев бе изключително доволен след победата си над американеца Дешон Уебстър, с което спечели Интерконтиненталната титла на WBA (Световна боксова асоциация) в зала “Колодрума” в Пловдив. Това е най-големият успех за брата на Кубрат Пулев, който има вече 15 победи (12 с нокаут) в своята кариера на професионален боксьор. След мача Тервел Пулев отправи невиждан призив към цяла България всички да се обединим.

„Не мисля, че всеки би се справил с него. Сериозен боксьор от САЩ. За нас е огромна радост, че ние го победихме в почти всички рундове. Горд съм да играя пред тази невероятна пловдивска публика. Няма къде да се хвърли яйце и да се счупи. Благодаря! Трудно беше да го спирам, той влизаше с главата напред, но това си е за негова сметка. Умора има. Ние сме тренирали, мисля, че се получи. Изкарахме рундовете с равномерно темпо“, сподели Тервел Пулев.

„За мен е важно спорта да бъде това, което е. Разделени сме, останахме 6 милиона души в България. Стига сме делили. Спортът е феномен, който може да ни обедини! Благодаря ви от сърце на всеки един!“, завърши щастливият български боксьор.

https://blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST