ТЕМЕНУЖКОВ С ДЕБЮТ ЗА ЛИЙДС ВЪВ ФА КЪП

0
1710

 

Кун Теменужков направи дебют за първия отбор на Лийдс. Юношеският ни национал се появи в 79-ата минута при загубата от Куинс Парк Рейнджърс за ФА Къп.

Деветият в Чемпиъншип КПР успя да изхвърли водача в своята дивизия в третия кръг на Купата на Англия с 2:1. Домакините, които влязоха в срещата с актив от пет поредни победи, но не бяха побеждавали своите гости в последните три срещи, отбелязаха от дузпа в 23-ата минута чрез Арамиде Оте, след като Джак Бидуел бе фаулиран в наказателното поле от Лийф Дейвис. Равенството бе възстановено само две минути по-късно, когато Аапо Халм довкара топката във вратата, след като вратарят на домакините не успя да отрази достатъчно качествено удар извън наказателното поле.

Срещата бе решена в 75-ата минута, когато Джак Бидуел засече центриране от корнер на Люк Фрийман. 18-годишният Кун Теменужков изрази щастието си от дебюта за първия тим на клуба. „Щастлив съм, че дебютирах за първия отбор и съм благодарен за възможността”, написа в социалните мрежи юношеският ни национал. „Продължаваме да работим и да даваме максимума за клуба”, добави Кун Теменужков.

Пълното име на родния талант е Йоско Теменужков Михайлов, но докато живее и тренира в Барселона, започват да го наричат Кун. Той е роден на 1 февруари 2000 година, а две години след това семейството му емигрира в Испания.