Популярната турска актриса Аслъ Енвер е престанала да вярва на мъжете, твърди известният светски журналист Баръш Коджаолу. Ето какво пише той: “Познавам Аслъ лично. Тя е много лековерна и романтична личност. На няколко пъти прощаваше издънките на гаджето си – певецът Мурат Боз, и вярваше, че между тях всичко ще е наред.

И накрая, след като се раздели с него окончателно, повярва на баскетболиста Керем Тунджери, но и той се оказа женкар. Как Аслъ може отново да се довери на мъжете?” Журналистът изразява надежда, че актрисата все пак ще успее да намери достоен мъж и няма окончателно да се разочарова от силния пол. Аслъ Енвер и Мурат Боз се залюбиха, докато се снимаха в игралния филм “Моят брат” заедно с Бурак Йозчивит. Сега българските зрители я гледат като Сюрея в сериала “Завинаги”, а наскоро приключи снимки в рейтинговия проект “Вавилон” с Халит Ергенч. Въпреки, че се наложи като една от на-красивите и талантливи турски актриси, в личен план на Аслъ не ѝ върви в живота.

През 2012-а се жени за колегата си Биркан Сокула, но три години по-късно, чрез адвокатите си, двамата обявиха развода си. През 2015 г. тя се сближи с колегата си от филма “Моят брат” Мурат Боз, с когото започна връзка през 2016-а, като двамата ту се разделяха, ту се събираха, но през октомври 2019 г. окончателно се разделиха. Междувременно тази пролет актрисата потвърди, че като дете била диагностицирана с дислексия (разстройство на способността или дори неспособност за четене и разбиране на прочетеното в ранна възраст) но сега това сякаш ѝ помагало да е още по-естествена на екрана. Аслъ, която с чар и талант успява да открадне централни роли на първи красавици, минава по тежък път до световната популярност. Родена е на 10 май 1984 година във Великобритания, но е второ поколение емигрантка. Майка ѝ – туркиня, идва да учи в Англия и като студентката се влюбва безнадеждно в мъж, който не ѝ подхожда. Бащата на Аслъ е син на туркиня от Кипър, разведен с три деца. Той и майка ѝ се женят и прекарват 12 години в Обединеното кралство. След това се завръщат в Турция… Културният шок за Аслъ Енвер е огромен. Тя се опитва да си намери място под слънцето, като се записва да учи в гимназия по изкуствата и взима уроци по актьорско майсторство. Междувременно разбира, че страда от дислексия и дори не може да пише на турски. Баща ѝ не се задържа на една и съща работа. С майка ѝ се разделят и изглежда, че за момичето няма надежда. Изкуството обаче лекува рани и един ден Аслъ Енвер завършва университет със специалност “Театър”. В професията ѝ потръгва като чирак. Първата ѝ малка роля е през 2003, но пък скоро играе в “Мечтатели”. Ролята на лошата Мине ѝ се отдава с такава лекота, че зрителите масово я ненавиждат, а тя пък се разстройва от коментарите по неин адрес. Следващата ѝ голяма роля е в “Мълчаливите”. Успехът е голям, а върхът на щастието ѝ е, че се омъжва. Вярва, че е открила истинската любов, но преживява разочароване. Той е Биркан Сокоолу /Петро от “С Русия в сърцето”/. Бракът им обаче е кратък и през 2015 финализират развода си.
https://blitz.bg