ТАЛАНТИ ОТ ДОБРИЧ ГРАБНАХА НАГРАДИТЕ ОТ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

0
1392
Таланти от Добрич грабнаха наградите на конкурса „Роди се дете, Син ни се даде“, организиран от сдружение „Шанс чрез умения” и списание „Щъркел”. Той е посветен на Рождество Христово. Със специална награда на фондация „Кузманов” е отличена 16-годишната Стефани Маринова от Добрич. Призът й е  в категория есе на първия конкурс „Роди се дете, Син ни се даде“.
Стефани Маринова е ученичка в 10 клас в ЧПГТП „Райко Цончев“. В свободното си време се занимава с пеене, свири на пиано.

Проявява интерес към историята и литературата. Има много извоювани награди от международни и национални конкурси. Преди броени дни спечели първа награда от Ученическия институт в БАН на третата научна сесия.
„Четенето на книги е моето любимо хоби. Любимите ми четива са свързани с историята на Англия”, споделя Стефани. Тя печели наградата с есето „Роди се дете, Син ни се даде“.
Голямата награда за поезия на всички организации за поезия – трета възрастова група печели 15-годишната Снежана Тодорова. Наградата е за стихотворението й „Рождество“.
Специална награда на фондация „Равностойно партньорство” – за рисунка в първа възрастова група, печели 10-годишната Анна-Мария Неделчева от Добрич с картината си „Роди се вяра“. За рисунката си „Светлина” 6-годишната Надежда Неделчева заслужи специална  награда на сдружение „Шанс чрез умения“ за най-малък участник за рисунка – първа възрастова група.
Специална награда на Ардус за най-малък участник за рисунка при първа възрастова група получава 6-годишният Йордан Петров от Добрич за рисунката си „Рождество”. НДТ