Таксиметровият превоз в Добрич поскъпва

0
554
С решение на Общинския съвет таксиметровият превоз в Добрич поскъпва.

Необходимостта от увеличение на цената на услугата е обсъдена с представители на таксиметровите превозвачи и е направена съпоставка на средните цени на разходите за гориво, осигуровки, както и други преки разходи, които участват във формирането на цената на услугата към октомври 2021 г. и октомври 2022 г. Това е посочено в докладна записка, внесена от зам.-кмета с ресор “Икономическо развитие, европейски фондове” Росица Йорданова.

Минималните цени за таксиметров превоз на пътници на територията на Община град Добрич за един километър пробег се повишават с 0.05 лв., а максималните цени – с 0.10 лв.

 Така новите тарифи са:

Минимални цени за таксиметров превоз на пътници на територията на Община град Добрич за един километър пробег – Дневна тарифа – цена за 1 км пробег – 1.00 лв., Нощна тарифа – цена за 1 км пробег – 1.10 лв.

Максимални цени за таксиметров превоз на пътници на територията на Община град Добрич за един километър пробег – Дневна тарифа – цена за 1 км пробег – 1.50 лв., Нощна тарифа – цена за 1 км пробег – 1.60 лв.

 Агенция “Фокус”