Нов силен трус разтърси Карибския басейн

Земетресение с магнитуд 6,5 е станало край бреговете на Каймановите острови, съобщи Геоложката служба на САЩ. Както вече ви информирахме, по-рано край бреговете на Ямайка бе регистрирано мощно земетресение с магнитуд от 7,3 по Рихтер. Беше обявена заплаха от цунами за Куба, Ямайка и Каймановите острови, но по-късно тя бе премахната.

Мощно земетресение разлюля Ямайка

Много силно земетресение с магнитуд 7,3 е станало до остров Ямайка в Карибско море. Земният трус е регистриран в 21.10 часа българско време. Появи се и опасност от цунами за Куба, Ямайка и Каймановите острови. Земетресението е станало в 19:10 местно време (21:10 българско време), като дълбочината му е била 10 километра. Епицентърът се намира на разстояние 117,4 километра от град Лусеа. Местните жители публикуват видеа с последствията от земния трус.

Паника в Тирана след силно земетресение

Земният трус, който е всял паника  в Тирана е бил със сила 5.5 по Рихтер, съобщава Нова телевизия. Епицентърът на труса, регистриран в 21,17 часа местно време, е бил в Адриатическо море. Земетресението е принудило хората да излязат по улиците на албанската столица. Засега няма информация за пострадали.
https://blitz.bg