С решение на кмета Елена Балтаджиева пенсионерските клубове в Каварна получиха нова сграда

0
919

С решение на кмета на Община Каварна – Елена Балтаджиева, пенсионерските клубове на територията на общината получиха нова сграда. Ключовете за бившия вече Общински детски комплекс на ул. „Александър Стамболийски“ 2 са предадени на сдруженията с хора от третата възраст.

В изцяло реновираната сграда, която се намира на възлово място в Каварна, ще се провеждат сбирките и мероприятията на 10 пенсионерски клуба, официално регистрирани и работещи в Каварненско.

„До вчера организациите на възрастните каварненци използваха стара, метална постройка. Тъй като отново се налагаше ремонт, който не би бил целесъобразен, предпочетох да настаним уважаваните ни съграждани в ремонтираната сграда, която се освободи след преместването на Общинския детски комплекс в сградата на бившето на НУ „Братя Миладинови“, мотивира решението си кметът на Община Каварна – Елена Балтаджиева.

530 са пенсионерите в общината. До сега бяхме в метална барака. Поставена преди десетилетия. Без изолация. В нея нямаше стопляне през зимата и охлаждане през лятото. Освен това покривът тече. Решението на госпожа Балтаджиева се очакваше от години. Безкрайно сме благодарни. Разбирам още, че сградата ще бъде оборудвана и с мебели. Допълнително ще си направим график кой клуб кога ще използва новата база“, коментира Йорданка Денева – председател на „Съюз на пенсионерите – 2004“.

За реда и рационалното използване на новата сграда за пенсионерите на Каварна ще се грижи общински служител, чието работно място е в нея.