С общоградско поклонение в Добрич бе отбелязан 9 май

0
295

С полагане на венци и цветя  пред паметника на загиналите добруджанци във Втората световна война в Добрич бе отбелязан Денят на победата и Денят на Европа.

На поклонението присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на общинския съвет Нивелин Радичков, областният управител на Добрич Здравко Здравков, представителят на Генералното консулство на Русия във Варна Павел Юхтанов, кметският екип, ветерани и военноинвалиди, граждани.

Кметът на града Йордан Йорданов се обърна към присъстващите със следните думи: “Днес отбелязваме края на Втората световна война и Деня на Европа – две събития в една дата, която определя много аспекти от нашия живот. Европейският съюз играе ключова роля в стабилността и благоденствието. Oсобено след приемането на България в този съюз имаме възможността и свободата да пътуваме, да разменяме култури, идеи, стоки, услуги. Тази възможност, след приемането на България в европейския съюз, е възможност за развитие на едно по-добро общество, за развитие на своите идеи и постигане на общи цели. Днес също така сме се събрали за да отдадем почит на милионите загинали във Втората световна война. Зад мен можем да видим имената на всички добричлии от региона, дали живота си и борили се срещу фашизма. Днес, след Втората световна война и Деня на Европа, трябва да помним завета на нашите предци, защото те са дали своя живот, за да има мир и разбирателство. И нека да помним техния завет точно и ясно: разбирателството и мирът са по-ценни от войната”.