С детски празник на открито децата от Генерал Тошево отбелязаха 1 юни – Международния ден на детето

0
294

 За поредна година Община Генерал Тошево зарадва своите най-малки жители на града, като организира тържество на открито. Детското парти шоу започна точно в 17.00 часа на площад „Бялата лястовица”. Емоционалното събитие беше уважено от кметския екип и открито от кмета на общината г-н Валентин Димитров. Той пожела на децата да бъдат здрави, да не губят детското си очарование, своята искреност и да бъдат безкрайно щастливи!

Празничната програма продължи повече от час и половина, като гости бяха аниматорите от DANY LASER SHOW – град София, които се постараха да превърнат събитието в едно незабравимо изживяване за над 100 деца.

 

Денят на детето се чества в много страни по света. Това е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година. Историята не дава информация защо е решено празника да се отбелязва точно на 1-ви юни. Според една от идеите, изборът на тази дата идва от Duan Wu Jie, китайски фестивал на лодките – дракони. През 1925 година китайският генерален консул събрал китайски сирачета, за да отпразнуват въпросния фестивал, който се отбелязвал на 1-ви юни, а датата съвпаднала с Конференцията в Женева.

Първото официално международно честване на Денят на детето обаче е чак през 1950 година. Празникът е отбелязан едновременно в 51 страни по света. От тогава всяка година се отдава почит на децата по цял свят и обикновено този ден се чества с големи празненства.