С богата празнична програма и автомобилно рали село Топола отбеляза своя празник

0
442

На 1 май село Топола отбеляза своя празник. По традиция тържеството на открито и тази година оживи и изпълни селото освен с местни хора и с много гости, дошли специално да уважат домакините. Събитията по повод деня на селото са организирани съвместно с Община Каварна и кметство с. Топола и започнаха още на 30 април с демонстративно шествие и майсторско управление на автомобили. В проявата се включиха около 20 автомобила с екипажите си. Ралито събор се организира за втори път с подкрепата на дългогодишния автомобилен пилот Риза Ризов и е в памет на видните български автомобилисти- Генерал Иван Врачев- създател на СБА и Георги Янакиев-бивш председател на Българската федерация по автомобилен спорт. Началото на ралито на площада, бе дадено малко след 11 часа. В продължение на около 3 часа състезанието предложи на публиката интересна и оспорвана надпревара. Каскадьори, майстори на дрифта и състезателите изпълниха по трасето различни по трудност елементи.

В деня на празника-1 май съборът официално бе открит от кмета на Община Каварна Елена Балтаджиева, която поднесе приветствие към жителите и гостите. Кметският наместник Калин Георгиев също благодари за вниманието и подкрепата от страна на общината, на приятели и сподвижници в организирането на събитието.

Началото на празничната програма бе сложено с хороводните изпълнения на ФТС „Българевци“. В програмата с народни песни се включиха и изпълнителите от ФГ „Жарава“ при ПК „Радка Чаушева“ гр. Каварна. Кръшно мегданско хоро поведоха любителите танцьори от ФТК „Мераклии“. Кулминацията във фолклорната програма бяха красивите народни танци на момичетата и момчетата от Детска фолклорна танцова школа „Орисия“ с ръководител Стела Йорданова. От 12 ч. веселието продължи с концерт на Айшенур. Водещ на програмата и в двата дни бе Милена Таушанова.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ И ПРЕЗ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛА НИ: HTTPS://T.ME/NDT1EU