„Със Славейков в сърцата“ – тържество на третокласниците

0
390

Третокласниците от СУ „Петко Рачов Славейков“ с нетърпение очакват своя патронен празник. С голямо старание във всяка класна стая подредиха кът с интересни факти от живота и творчеството на Славейков.

В часовете по изобразително изкуство прочетоха едни от най-популярните стихотворения и басни за деца от Славейков и нарисуваха прекрасни рисунки. С най-добрите от тях подредиха изложба, на която се радват всички възпитаници на училището.

На 14 ноември проведоха концерт под наслов „Със Славейков в сърцата“. Ученици от всички паралелки рецитираха стихотворения, с които показаха, че знаят и следват мъдрите съвети на дядо Славейков към тях. Представиха едни от най-известните пословици и поговорки, събрани от него и съхранили мъдростта на народа през вековете. Участниците в драматизацията на неговите басни се представиха като прекрасни артисти.

Много вълнение и емоция показаха третокласниците в този празник. Изразиха гордостта си, че са възпитаници на училището, което носи името на този велик български възрожденец – Петко Рачов Славейков.