Juventus' Cristiano Ronaldo controls the ball during the Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Sunday March 8, 2020. The match was played to a closed stadium as a measure against coronavirus contagion. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP)

По-рано вестник „Марка“ съобщи, че португалският футболист ще даде хотелите си за болници и ще поеме всички разходи по поддръжката им.

ТАСС, 16 март. Информацията, че италианският футболист на Ювентус Кристиано Роналдо ще предостави хотелите, които притежава в Португалия, в рамките на безплатни болници за борба с разпространението на коронавирус, е невярна. Това съобщи журналистът Ману Сайнц на страницата си в Twitter.

“Не е вярно, че Кристиано ще превърне хотелите си в болници. Това е фалшива новина”, пише журналист, който публикува главно новини за португалския и бившия му клуб – Реал Мадрид.

По-рано испанският ежедневен спортен вестник Marca съобщава, че Роналдо не само ще даде хотелите си на болници, но и ще поеме всички разходи за поддържането им, включително заплатите на лекарите и персонала. По-късно вестникът премахна тази публикация от своя уебсайт. Самият футболист е в карантина в Португалия, след като на 12 март бе открит коронавирус при съотборника му Даниеле Ругани.

Избухването на болестта, причинено от новия коронавирус в Централен Китай в края на 2019 г., се разпространи в повече от 120 страни и бе признато за пандемия от Световната здравна организация (СЗО) на 11 март. Според СЗО повече от 180 хиляди души са се заразили в света, повече от 6 хиляди са починали. В Русия са регистрирани 63 случая на инфекцията.