Създадена е организация за края на изборния ден, няма да има струпване при предаване на протоколите, каза секретарят на Община Перник

0
6



Членовете на секционните избирателни комисии, които след приключването на изборния ден предават протоколите с резултатите от вота в Районната избирателна комисия (РИК) и Информационно обслужване, ще бъдат посрещани в две буферни зони, каза за БТА Мартин Жлюбинков, секретар на Община Перник.

За комисиите от община Перник буферната зона е ситуирана в стола на общината, а за тези от региона такава е организирана в зала „Панорама“.

За седми път организираме провеждането на национални избори в Перник. С всеки път подобряваме организацията и процеса, допълни Мартин Жлябинков.

„Тази вечер Община Перник ще приеме представителите на секционни комисии и от останалите пет общини. Съвместно с колегите от Областна администрация, Информационно обслужване и РИК сме се постарали да направим една стегната организация за приемането на изборните книжа“, допълни той.  

Секретарят на Община Перник се е уверил лично още през вчерашния ден, че представителите на комисиите по места са разбрали за създадената организация и за буферните зони, така че да няма излишно напрежение и струпване на хора.

Всяка секция, която е приключила работа, ще бъде извозвана от техническите лица, уточни Жлябинков.

„Няма да позволим хората да чакат навън, на студеното време. Смятам, че организацията е на добро ниво и така ще бъде до края на деня“, каза още секретарят на Община Перник.

/РИ/

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



Източник БТА