СЪДЯТ 41-ГОДИШЕН ЗА ЗАКАНА ЗА УБИЙСТВО КЪМ ПРИЯТЕЛКАТА СИ

0
457

Мъж на 41 години от Добрич е привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда на жена в условията на домашно насилие, съобщава Апелативната прокуратура.

А.А. е обвинен за това, че отправил закана за убийство към жената, с която живее на семейни начала и й причинил лека телесна повреда след нанесен побой. И двете престъпления са извършени при условията на упражнявано домашно насилие спрямо жената. А.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с цел довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Вечерта на 24 юли 2022 година между мъжа и жената възникнал пореден скандал. 41-годишният обвиняем започнал да обижда своята половинка, крещял й, като дори отправил към нея закана за убийство. Освен словесните нападки, той й нанесъл множество удари по тялото и лицето, причинявайки й различни травматични увреждания.

Това не бил първи случай, в който жертвата била малтретирана от мъжа си. До този момент обаче тя не събирала смелост да подаде сигнал. Сутринта след поредния побой обаче, тя потърсила помощ и подала сигнал в Районна прокуратура – Добрич. Незабавно били предприети действия по образуване на досъдебно производство. Жената била прегледана и освидетелствана за нанесена й лека телесна повреда. А.А. бил задържан.

Работата по доказване и документиране на извършените от обвиняемия престъпления продължава. В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. НДТ