• Обстоятелствата около смъртта на музиканта се установяват и до днес. Намерен е разчленен през 2020 г. Останките били в хладилника сред продуктите.

Смолнинският районен съд на Санкт Петербург назначи четвърта съдебно-медицинска експертиза за изясняване на обстоятелствата около смъртта на рапъра Анди Картрайт. Това съобщи за ТАСС адвокатът на заподозрения за убийството, вдовицата на музиканта Марина Кохал, Сергей Лукянов.

„На експертите бяха зададени въпроси, насочени към установяване на причината за смъртта на Александър Юшко (истинското име и фамилия на рапъра Картрайт – Ред.)“,  каза той.

Според една от последните версии на разследването вдовицата на рапъра е купила и по-късно измамно инжектирала инсулин на съпруга си. В резултат на това художникът изпада в кома и по-късно умира. И тогава, според разследването, жената е разчленила тялото на съпруга си с ножовка и нож.

Според адвоката на момичето след употребата на лекарството в окото трябва да останат следи от глюкоза, а в резултатите от последните изследвания не е открито вещество.

За смъртта на музиканта стана известно на 30 юли 2020 г. Останките му бяха открити в хладилник сред хранителни стоки в апартамент на Невски проспект, където живееше със съпругата и детето си. Марина по време на разпита заяви, че е трябвало да разчлени тялото на съпруга си и да инсценира изчезването му, тъй като предишния ден той уж е починал от свръхдоза наркотици и това според нея е недостойна смърт на рапър. Криминалистите обаче не откриха следи от вещества в кръвта му и опровергаха версията, съобщава 5-tv.ru.