СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВСС ОПРЕДЕЛИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОКРЪЖЕН СЪД – ДОБРИЧ, ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА ЗА ИЗПЪЛНЯВАЩ ФУНКЦИИТЕ АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ

0
569

 

 

Съдийската колегия на ВСС определи настоящия председател на Окръжен съд – Добрич, съдия Галатея Ханджиева за изпълняващ функциите административен ръководител на институцията, считано от 3 декември 2019 г., до встъпване в длъжност на нов председател. Решението е взето поради изтичащия на 2 декември т.г. първи мандат на сегашния председател.

Междувременно, с решение на Съдийската колегия, е открита и процедурата за избор на нов административен ръководител на Окръжния съд в Добрич. Документи за участие в конкурса могат да се подават до 12 декември.

Кандидатите трябва да отговарят на определени условия, между които придобит статут на несменяемост и положителна комплексна оценка “много добра” или “добра” от последното периодично атестиране, високи професионални и нравствени качества.

Административните ръководители в органите на съдебната власт се назначават за срок от пет години. Ръководната длъжност може да се заема не повече от два мандата в един и същ орган на съдебната власт.

Окръжен съд – Добрич,

връзки с обществеността