СЪВМЕСТНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

0
551

71 години след обявяването на 21 януари за Ден на родилната помощ, сме повече от щастливи и окрилени официално да споделим новината за поредната съвместна инициатива на доброволците на Българския младежки Червен кръст в град Добрич и СУ „Свети Климент Охридски“.

На 21 януари обществото ни отдава почитта и уважението си към всички акушер-гинеколози в България, поели нелеката задача да превърнат в реалност мечтата на хиляди двойки у нас – да видят появата на децата си живи и здрави.

За да продължим делото на хилядите медицински работници в страната – каузата за живот, споделяме новината, че на 25.02.2022 г. БМЧК – Добрич, съвместно със СУ „Свети Климент Охридски“, ще проведе благотворителен търг в подкрепа на Отделението по педиатрия в МБАЛ – град Добрич. Събраните средства ще се използват за закупуване на специализирана медицинска апаратура – ЕКГ Холтер, уред, който осигурява необходимата информация за наличието на евентуални сърдечни проблеми. По време на благотворителното събитие ще бъдат представени картини и фотографии, дело на ученици на училището по изкуства, доброволци на младежката организация и местни артисти, и значими за историята на Българския червен кръст предмети. Акцент на събитието ще бъде продажбата на мартеницата с дължина от 43 432,74 м, с която през изминалата година доброволците на БМЧК – Добрич опитаха да поставят световен рекорд на Гинес за най-дълга мартеница.

Начало на благотворителната инициатива, зад която застават двете организации, беше поставено през втората половина на месец декември 2021 г. В рамките на Фермерския пазар в град Добрич, доброволците на БМЧК проведоха коледен благотворителен базар.

Общата сума на дарените средства възлиза на 510 лв.