Счупиха фатално врата на новородено в болница във Флорида

0
24


Родители на новородено бебе, починало няколко месеца след раждането, заведоха дело срещу болница във Флорида. Те обвиниха служител, че е счупил врата на бебето, което е довело до смъртта му, пише ABC News.

Бебето, на име Джакси Пийтс, се е родило преждевременно в 24-та гестационна седмица през юни 2022 г. в болницата Orlando Health Winnie Palmer, според подадения иск. Веднага след раждането, то е прието в интензивното отделение за новородени и интубирано.

Около две седмици по-късно е установено, че бебето е със счупен врат, което довело до парализа и невъзможност да диша самостоятелно, твърди се в иска. Новороденото е починало от нараняванията си през ноември 2022 г.

Искът обвинява болничен служител, че е счупил врата на Джакси и е увредил гръбначния й мозък, след което я е върнал в инкубатора, без да уведоми когото и да било за инцидента.

„Такъв вид травма на гръбначния мозък не би могла да се случи без употреба на прекомерна сила при работа с новородено“, се казва в иска. „В медицинското досие няма запис за събитие, което да обясни тази травма, нито е документирано разследване на отговорния за това опустошително нараняване.“

Травмата „или не е била забелязана, или не е докладвана“, което създава впечатление, че е направен опит да се прикрие причината за нараняването на Джакси, пише се в иска. Родителите ѝ, Джана Лопера и Джамия Пийтс, заявиха, че не са били информирани за случилото се.

На пресконференция в понеделник Лопера заяви, че семейството им заслужава отговори за случилото се с Джакси.

„Всеки родител, чието бебе е било родено в Уини Палмър, има право да знае какво се е случило с Джакси“, каза Лопера. „Прикривайки истината, те създават условия това да се повтори.“

През сълзи Лопера сподели как загубата на дъщеря ѝ е повлияла на тяхното семейство: „Никога не чух дъщеря си да плаче. Тя никога не получи шанса да срещне своите братя и сестри или семейството си. Не празнувахме нито един важен момент. Държахме я само четири пъти през целия ѝ живот.“

В изявление за ABC News говорител на болницата посочи, че няма да коментират публично конкретни медицински случаи, но изразиха съчувствие към семейството, пише.

„Предоставянето на грижи за недоносени бебета е сложна и емоционална задача за родителите, лекарите и медицинските сестри. Ние дълбоко съчувстваме на това семейство, но вярваме, че фактите, а не спекулациите, трябва да ръководят оценката на тези, които предоставят грижи. Очакваме с нетърпение да обсъдим случая в съответния форум“, каза говорителят.

Родителите настояват за съдебен процес.





Източник 24часа