СУ „Св. Климент Охридски“ посрещна своя помощник-учител по английски език Хана Петерсен по програма Фулбрайт

0
306

Горди сме, че и през тази учебна година СУ „Св. Климент Охридски“ посреща помощник-учител по английски език по програма Фулбрайт.

Хана Петерсен е от Уайомисинг, щата Пенсилвания. Тя е на 25 г., с бакалавърска степен по Социология, музика и театър от Хамилтън Колидж, щата Ню Йорк, който завършва с пълно отличие. Хана има многогодишен опит в театъра като изпълнител, сценичен директор, продуцент, изследовател. Тя е обиколила света в няколко турнета с колежанската трупа „Young Americans” и има огромно желание да научи повече за българската фолклорна традиция, както и да използва силата на музиката и танца в работата си като учител в Добрич.

Впечатлена е от града ни, от училището и от учениците, с които успя да се види в неформална среда. „ Хана е уникална!“- споделя Виктория Ичеренска от 11.Б клас.  “Тя е широкоскроена, енергична, супер комуникативна. Интересно е да се общува с нея-  ще имаме база за сравнения между нейния и нашия начин на живот. Винаги отворена да отговори на въпрос, без да се поколебае от времето или да зададе такъв. Обещала ми е, че ще дойде с мен на репетиция по народни танци- това е пример за колко open-minded е. Учебната година още не е започнала, а аз вече не искам да си тръгва юни месец.“

Вече успя да разгледа част от красивото ни северно Черноморие- Балчик и нос Калиакра, което буквално я плени.

Надяваме се, че Хана ще бъде чудесно допълнение към нашия екип!

СУ „Св. Климент Охридски“