СТРАШЕН СКАНДАЛ И СРЪБСКИ ДЕПУТАТ НАПАДНА БЪЛГАРИЯ

0
943

 

България има мощно разузнавателно присъствие в Сърбия и шпионски център в Скопие, създаден заедно с Хърватия.

Това са само част от тежките обвинения, които отправи тази сутрин по сръбската държавна телевизия председателят на парламентарната комисия за Косово МилованДрецун.

В продължение на 12 минути Дрецун непрекъснато внушаваше, че България стои зад огромния скандал за руска намеса, разтърсващ цяла бивша Югославия в момента.

Вчера сръбските медии публикуваха информация за участие на руски разузнавач при организирането на „Кървавия четвъртък” в парламента на Македония на 27 април 2017 г., когато бяха пребити над 100 души, включително и сегашния македонски премиер Зоран Заев, и депутатът от албански произход Зиадин Села. Представителят на Кремъл е наредил: „да се убият Заев и Села”, твърди косовският ежедневник „Бота сот”.

Има заснето видео, как руският агент Георги Клебан предава пари на друг човек, съобщи днес директорът на аналитичния отдел на Агенцията за разузнаване и сигурност на Сърбия РеляЖелски. Той отказа да даде информация дали получилият парите е сръбски агент. Плащането става на паркинг в белградския квартал Земун, известен с мафиотската група Земунски клан.

В изявление за медиите министърът на отбраната Александър Вулин заяви, че зад този случай се крие опит Сърбия да бъде дистанцирана от своята политика на военен неутралитет.

„Клипът определено е автентичен и в него недвусмислено е показан руският разузнавач ГеоргийКлебан”, подчерта РеляЖелски.

По първоначална информация на сръбското разузнаване, кадрите са заснети при оперативна работа от разузнавателна служба на друга държава, следяла полковник Клебан, вероятно със съдействието на САЩ.

Скандалът доведе до извънредно свикване утре на Съвета по национална сигурност на Сърбия.

„Много е важно да се каже в кой момент са публикувани тези записи в публичното пространство… Искам да ви припомня, че България реагира много бурно по повод присъствието на руските ракетни системи С-400 по време на общите сръбско-руски военни учения. Тази история може да навреди на руско-сръбските отношения. Малко хора обърнаха внимание на реакцията на Атлантическия съвет в България. Тя мина незабелязано. Но не може да се счита за несвързана с този случай. Те предупредиха българската общественост, че на тяхна територия Русия извършва хибридна война и нейната цел е осъществяването на терористични атаки”, обяви Дрецун по сръбската държавна телевизия.

„Искам да ви припомня, че неотдавна аз лично съобщих публично, че в Скопие е сформиран и замаскиран разузнавателен център, където има шпиони от съседните държава като България, Хърватия, Северна Македония… В Сърбия България има изключително мощно разузнавателно присъствие”, каза Дрецун, който се счита за един от най-близките сътрудници на сръбския президент Александър Вучич, съобщи Вести.бг

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST