СТОТИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА НА НЕСТЛЕ „ЖИВЕЙ АКТИВНО“

0
743

Стотици добричлии се включиха в инициативата на Нестле за „Живей Активно! 2020“ и Община Добрич. Очаква се да бъдат обявени резултатите от всички пешеходни разходки в крачки и километри.

Припомняме, че на 22 септември от 10.00 ч. до 19.00 ч. Община град Добрич организира пешеходни разходки по 6 маршрута в рамките на инициативата Нестле за Живей Активно 2020. В началото на всеки маршрут участниците попълниха талон, в който посочиха името си и избрания маршрут, а в края на маршрута талонът бе поставен в специална урна.

Събитието бе организирано от Община град Добрич в рамките на обявения национален конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! 2020“. Проектът има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България.  Инициативата се организира от „Нестле България“ АД с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

Според изискванията на конкурса, право на участие в него имат всички общини на територията на Република България. Общо досега участие са заявили 19 общини, една от които е Община град Добрич. Ако събитието бъде отчетено като успешно, градът може да си спечели спонсорство за изграждане на комбинирана площадка за спорт и забавление, подходяща и за деца с увреждания. За успешно проведено събитие пък се смята проява, в която са взели участие не по-малко от 1000 участници.

Общо шест маршрута за пешеходни разходки предложи Община град Добрич.

МАРШРУТ 1 бе с начална точка велоалея в кв. “Рилци”, край: Паметник „Хайдут Пейо“. Дължината му е 3,1 км или 5200 крачки.

МАРШРУТ 2: Начало: Общински младежки център „Захари Стоянов“, край: Регионален исторически музей. Дължина: 3,2 км – 5300 крачки.

МАРШРУТ 3: Начало: Кръстовището между бул. „Добруджа“ и бул. „25-ти септември“, край: Център за защита на природата и животните. Дължина: 4,2 км – 6671 крачки.

МАРШРУТ 4: Начало: Паметник „Добротица“, край: Център за защита на природата и животните. Дължина: 1,3 км – 2166 крачки. Това бе най-краткият маршрут, затова може би тук в началото бе най-оживено.

МАРШРУТ 5: Начало: Паметник „Хайдут Пейо“, край: Център за защита на природата и животните. Дължина: 3,7 км – 6116 крачки.

МАРШРУТ ЗА ЕНТУСИАСТИ: Начало: Началото на велоалея ЖК „Рилци“, край: Център за защита на природата и животните. Дължина: 7,8 км – 13050 крачки. Този маршрут бе най-дълъг и най-тежък. Въпреки това участниците бяха многобройни, някои ентусиасти дори заявиха, че искат да го минат още веднъж.

В инициативата се включиха областният управител на Добрич Красимир Кирилов, със семейството си, кметът Йордан Йорданов с дъщеря си, зам.-кметът д-р Емилия Баева, общински съветници, много общественици. НДТ