• Една млада жена си отива без време от този свят. От ръката на любимия мъж, с който тя гради планове за бъдещето

Една млада жена си отива без време от този свят. От ръката на любимия мъж, с който тя гради планове за бъдещето. Той е ревнив, избухлив и се друса с различни наркотици. Убийството, което потресе цяла България, беше разкрито мълниеносно, килърът отдавна е зад решетките. Това обаче няма да върне студентката, която е умирала мъчително, съзнавайки какво се случва, съобщава “Труд”.

Виола Николова и Стефан Станев се запознават в кафене в София. 29-годишният мъж буквално онемял от красотата й и веднага споделил, че се е влюбил в нея.

 

Младата жена също харесала 29-годишния мъж. Той бил разведен, имал и дъщеричка от първия си брак, но това не попречило на бурния им роман. Виола виждала, че любовникът е избухлив, но и не подозирала докъде може да стигне ревността му. Тя не знаела защо той се е развел с първата си жена, която дори след раздялата се страхувала от него.

Убиецът бил груб с жените, но много обичал дъщеричката си от първия си брак.

Жената живеела в Троян и Стефан често прескачал до градчето. Той два пъти нахлувал в имота ѝ, като в единия случай бил под влиянието на наркотици и започнал да пали със запалка покъщнината. Той бил хвърлил око и на по-малката ѝ сестра, която работела в Созопол. Виола обаче не знаела всичко това.

На фаталния 23 юни 2017 г. Виола си легнала изморена. Преди това тя ровела из социалните мрежи, а Стефан пил една бира, след което взел „Екстази“, после пушил марихуана. По-късно в кръвта му ще бъде открит и кокаин.

Отишъл до спалнята, където приятелката му вече лежала и решил, че тя не спи, защото си мисли за любовника си. Той бил ревнив, подозирал, че младата красавица му изневерява, без да има никакви доказателства. Било около 5 ч сутринта, Стефан я побутнал и поискал да си поговорят, но жената отказала, защото била уморена и искала да спи. Това отключило агресията на надрусания мъж.

Вбесен, Стефан започнал да я удря. Грабнал метален стик за голф и шибнал с него по стената, след което застанал до леглото над Виола и вдигнал стика към тавана. Уплашена, Виола взела да моли да не я удря, но нищо вече не могло да спре развилнелия се ревнивец.

С всичка сила той ударил любимата си в дясното слепоочие, чупейки черепа й. Стикът се счупил, в ръката му останала металната му дръжка. Виола започнала да губи кръв, но дишала, виждала и чувала. Той преместил тялото ѝ от спалнята на земята и я ударил втори път по главата със счупената дръжка. Започнал да я души, но се отказал.

Станал, взел от кухнята назъбен нож и започнал да нанася с него удари във врата ѝ. В този момент жертвата все още била жива и осъзнавала какво се случва с нея. След това Стефан взел друг кухненски нож с който пробол в дълбочина от 3 см гърба на студентката, вдясно от гръбначния стълб.

Решен да довърши започнатото, той взел и трети нож, с който нанесъл удар в шията на пострадалата, като острието му останало забито в шията ѝ, а пластмасовата дръжка на ножа в ръцете му.

След като бил задържан, той споделил, че за да спре страданията ѝ, забил ножа в врата ѝ. Точно там имало и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна, което изглеждало като опит да ѝ се отреже главата.

Когато установил, че Виола не диша, убиецът покрил мъртвото тяло със завивката от леглото и поставил плюшена играчка-котенце върху трупа. След това отишъл в съседната стая, изпушил една цигара марихуана и си пуснал музика. Няколко часа по-късно Стефан звъннал на своя позната и помолил да дойде в дома му. На нея признал за убийството и ѝ показал трупа на Виола.

Жената успяла да си тръгне и споделила какво е видяла със своя приятел, който също познавал Стефан. Двамата започнали да умуват как да постъпят и дали да информират полицията, но все пак звъннали на 112.

Убиецът вече пътувал към морето. С автомобила си „Волво“ тръгнал за Созопол, където живеела малката сестра на бившата му жена. По пътя качил стопаджии – момче и момиче, които решил да обере. Това обаче не фигурира в обвинителния акт по-късно.

Полицията задържа Стефан около 21,30 ч близо до яхтеното пристанище в Созопол. Токсикологично изследване показало, че той е бил под въздействието на комбинация от наркотици – амфетамин, екстази, кокаин. Според психиатрична експертиза, изготвена в затвора в Ловеч, Станев страда от личностово разстройство и зависимост от психоактивни вещества, но е вменяем и може да носи отговорност за постъпките си. В онзи момент той не е бил в състояние на остра психоза, твърдят вещите лица.

Стефан е бил лекуван само веднъж в клиника за зависимостта си. Негови приятели разказали, че почти не работел. От време навреме помагал във фамилния бизнес. Стефан е от семейство на фармацевти. Според експертиза по делото той имал нисък праг на задръжки, слаб самоконтрол и липса на критичност към собственото поведение.

Проявил е ожесточеност при убийството. Виола изпитвала адски болки и страдания, преди да издъхне. Съзнавала е безсилието си и безизходицата, в която се намира. Прокуратурата настояваше Стефан да бъде осъден за 30 години, съдът му даде 25.

Мъжът се призна за виновен и потвърди всички данни, записани в обвинителния акт срещу него. По този начин той избегна по-сурово наказание, тъй като по закон, действащ в този момент, след признаване на вина то бе намалено с 1/3.

Пристигнала от Лом с майка си

Виола учела в Датския колеж в София

Виола била изключително красива и Стефан я ревнувал непрекъснато.

Виола била много влюбена в приятеля си и търпяла дори физическо насилие, твърдят нейни приятели. Той ѝ удрял шамари, след това се разкайвал и молел за прошка. Това младата жена приемала за нормални отношения в семейството.

Виола е родена Лом, където е завършила средното си образование. Тя обаче искала да продължи да учи и дошла с майка си в София, където двете наемат квартира, а младото момиче постъпва в Датския колеж.

Когато Виола свиква с големия град, родителката ѝ се връща в Лом при баща ѝ, който е учител в село край града. Студентката била изключително щастлива след запознанството със Стефан и двамата наели квартира в жк „Света Троица“. Дали е виждала, че приятелят ѝ употребява наркотици, ще остане тайна. Тя обаче вярвала, че това е мъжът на живота ѝ и платила най-високата цена за това.

https://blitz.bg/