Уважаеми съграждани,
Община Каварна стартира изготвянето на План за интегрирано развитие на община Каварна (ПИРО) за периода 2021-2027 г. Планът е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно обезпечаване на местното развитие през следващия програмен период. Той се изготвя и изпълнява в съответствие с изискванията на Закона за регионалното развитие, националните и европейските приоритети, определящи стратегическите рамки на новия програмен период.
Планът за интегрирано развитие на община Каварна 2021-2027 г. определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на общината и връзките й с други общини в рамките на региона и осигурява координация и интеграция на различни политики и планови ресурси за постигане за дефинираните цели за подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на общината.
Вашето участие в изработването на плана би добавило нови идеи и виждания за развитието, би гарантирало реалистичност и осигурило публичността му. В тази връзка, общинска администрация Каварна призовават жителите на общината да се включат в изработването на този важен документ.
Една от формите на вашето участие е чрез предоставяне на вашето мнение и оценка за процесите и насоките за развитие на общината. Това може да стане чрез попълване на НАСТОЯЩАТА АНКЕТА.
Очакваме Вашите мнения и предложения в срок до 10.12.2020 година.
Благодарим Ви предварително!