Средно училище „Любен Каравелов“ кани гражданите на Добрич да се потопят в света на технологиите

0
444

Средно училище „Любен Каравелов“ кани гражданите на Добрич да се потопят в света на технологиите на 11, 12 и 13.10.2022 като посетят деня на отворените врати от 16.30 – 18.30 .
Бъдещите първокласници и техните родители ще усетят приятелската атмосфера в училището, ще се срещнат с учителите и ще се запознаят с практическите умения, които дава STEM центърът за развитието на учениците. За децата са подготвени забавления и вълнуващи преживявания с роботи.

Отворените врати са и за бъдещите осмокласници, които ще могат да разгледат модерните технологии, с които възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ работят – тъчскрийн маси, виртуална реалност, 3D принтер, графични таблети за дигитално рисуване. Особено атрактивни са роботите, предназначени за всички възрасти – Lego роботи за начинаещи и напреднали, робо ръка, Arduino, Fable, Raspberry Pi.

Всички гости ще видят и технологичните проекти на децата от училището „Умен кошер„ и „Умно кошче“, с които извоюваха призови места на национални състезания и форуми. Учителите по информационни технологии ще покажат възможностите на STEM центъра за изграждане на практически умения, необходими за живота.

Заповядайте в училището, което превръща бъдещето в настоящи и станете част от нашето технологично семейство!
Средно училище „Любен Каравелов“ – Вашето иновативно училище!

За повече информация тук: https://karavelov.com/bart/den-na-otvoreni-vrati-za-bydeshti-pyrvoklasnici-i-uchenici-i-tehnite-roditeli