Средно училище „Асен Златаров” гр.Шабла, отбеляза своя патронен празник

0
356

На 16 февруари, СУ „Асен Златаров“ чества своя патронен празник,  в залата на читалище „Зора 1894“ в града на тържествен концерт се събраха учители, ученици, родители, гости и всички граждани на Шабла и общината, които имат отношение към образователното дело, чиято 170-годишнина отбелязаха.
„Нужно е на хората повече просвета, повече светлина, повече свяст и повече човечност.“ Това са думи на Асен Златаров – един успял българин с отчетлива следа в българската и световната наука: Професор в Софийския университет; доктор по химия и физика в университета в Гренобъл; учил в Женева, специализирал в Мюнхен; основоположник на биохимията и броматологията. Общественик, чиято гражданска позиция в различни времена е оценявана по еднакъв начин – напредничава, демократична и справедлива!
Да споделят празника на тържеството присъстваха и поднесоха своите поздравления Председателят на Общински съвет – д-р Йорданка Стоева, Кметът на община Шабла – Мариян Жечев и неговият екип, представители на дирекция „Хуманитарни дейности“ при общинска администрация, директорът на ДГ „Дора Габе“ – Теодора Вълчанова, директорът на Общински детски комплекс – Пламена Маринова, представители на ОУ „Св. Климент Охридски“ с. Дуранкулак. Гости бяха и делегация на Икономически лицей гр. Мангалия – РРумъния, чийто директор Морани Виорика приветства ученици, учители и родители.
Химнът на училището сложи началото на концерта.
Директорът на училището – Петранка Петрова, поздрави всички – ученици, учители, родители и присъстващи, като изказа благодарност и признателност за отношението към дейността на образователната институция.
С много старание и ентусиазъм учениците от различни възрасти демонстрираха пред публиката умения и талант на празнично украсената сцена – рецитираха, пяха, свириха, танцуваха и вълнуваха публиката със своите изпълнения.