СПОРТНА МОЗАЙКА В НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА ДНЕС

0
2873

ТИТЛИ ЗА ГЕОРГИ ИВАНОВ И ТОДОР ПОПОВ ОТ СКЛА ДОБРИЧ

Националният рекордьор на гюле Георги Иванов (СК Добрич) спечели поредната си титла на България на 2 февруари на шампионата за мъже и жени в зала в София.
Далеч от най-добра си форма 33-годишният атлет постигна победа с 16.80 регистрирани в петия опит, съобщи сп.Атлетика.
Съотборникът му Христо Банков е вицешампион с 16.44. Михаил Михалев, който е от Добрич, но се състезава за КЛАСА – София, бе на бронзовата позиция с 15.95. Треньорът на Иванов и Банков – Галин Костадинов – участник на олимпийските игри в Атина 2004 зае четвъртото място с 15.87.
В същия ден се проведоха и финалите на гюле за момчета и момичета под 16 години. Още един възпитаник на Костадинов – Тодор Петров (СК Добрич) бе с класи над другите момчета в надпреварата с 4-килограмовия уред и спечели златото с 16.38. Многобоецът Ангел Димитров (Мизия) се класира втори с 14.20, а Илиян Филипов (Орловец 93 – Габрово) се пребори за третото място с 13.62 срещу 13.60 на четвъртия Кирил Кънчев (Сливен).
При момичетата Анастасия Маткова (Супер спорт – Варна) тласна най-далеч 3-килограмовото гюле и с 10.48 отнесе титлата към Варна. Ния Петрова (Дунав – Русе) е сребърна медалистка с 10.26, като изпревари с 5 сантиметра Десислава Инджова (Берое – Стара Загора) – 10.21.

ВАРНЕНСКОТО ЛОКО НАДДЕЛЯ НАД ДОБРУДГА В ДЕРБИТО НА “А” ГРУПА

Хандбалният шампион на България Локомотив (Варна) нанесе трета загуба на Добруджа в първенството на “А” група при мъжете. В среща от 12-ия кръг между първите два тима в елита “железничарите” надделяха с 36:25 (17:12) гола. С това варненци увеличиха преднината си на върха и имат пълен актив от 24 точки, а добричлии са на 6 от тях. В следващия 13-и кръг водачите гостуват на своите съграждани от Спартак, а Добруджа ще срещне на 10 февруари Левски в Габрово.

КАЗИЙСКИ MVP, ВЕРОНА С 12-А ПОБЕДА

Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Калцедония (Верона) записаха четвърта поредна и общо 12-а победа в италианската Сериа А1. Волейболистите на Никола Гърбич се наложиха категорично като гости над Консар (Равена) с 3:0 (25:22, 25:22, 25:20) в мач от 20-и кръг, изигран в зала “Пала Де Андре”.
Така Верона остава на шесто място във временното класиране с 35 точки (12 победи, 8 загуби). Равена е девети с 23 точки (8 успеха, 12 поражения).
Казийски изигра пореден страхотен мач, като се разписа с 13 точки и бе втори по резултатност и бе обявен за MVP на мача. Най-резултатен бе Стефан Бойер с 16 точки (4 аса). За домакините от Равена Камил Рихлички завърши с 18 точки (1 блок, 1 ас).
В следващия кръг Казийски и Верона играят срещу Итас Трентино, като мачът е на 18 февруари (понеделник). Равена се изправя срещу Тайван Екселънс (Латина) ден по-рано.

ХЕБЪР УБЕДИТЕЛЕН ЛИДЕР В СУПЕРЛИГАТА СЛЕД ПОБЕДА НАД ПИРИН

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) продължават изключително успешния си ход в Суперлигата при мъжете, като записаха четиринадесета победа в шампионата. Тимът, воден от Атанас Петров се наложи като домакин над Пирин (Ралзог) с 3:1 в мач от петнадесетия кръг на първенството, който се игра пред пълни трибуни в пазарджишката зала „Васил Левски“.
С този успех Хебър запазва убедително водачеството си в Суперлигата, като остана единствен само с една загуба и е на първо място във временното класиране с 38 точки. Тимът на Пирин е на седма позиция, със седем победи, осем загуби и 24 точки.
С подкрепата на страхотната си публика домакините имаха водеща роля през по-голямата част от мача. Във втората част те водеха с 23:21, но лежерно отпуснаха темпото. Гостите се възползваха от ситуацията и изравниха, а в решителните моменти се наложиха с 26:24.
Пред опасността да разиграят още повече съперника, състезателите на Хебър се стабилизираха и в третата част оставиха разложани на 16 точки. В четвъртата те започнаха с ударното 6:1. Въпреки, че опонентите им изравниха за 6:6, повече изненади нямаше, като домакините наложиха волята си, увеличиха разликата на 18:12 и затвориха мача в своя полза с един загубен гейм.

БОЯН ЙОРДАНОВ С 23 ТОЧКИ, ПАНАТИНАЙКОС СЪС СЕДМА ПОБЕДА

Националът Боян Йорданов и неговият Панатинайкос (Атина) се поздравиха със седма победа в Гърция. Волейболистите на Димитрис Андреопулос надиграха без проблем градския съперник АЕК с 3:0 (25:23, 25:18, 29:27) в мач от 14-и кръг.
Йорданов изигра мача на чудесно ниво, като се отчете с 23 точки (1 ас, 1 блокада) и бе топреализатор. Александрос Раптис приключи с 13 точки (1 блокада). За АЕК Димитрис Харалампидис се разписа с 10 точки (5 блокади), Филип Стоилович завърши с 9 точки.
Панатинайкос заема третата позиция в класирането с 21 точки (7 успеха, 5 поражения), АЕК е девети с 10 точки (4 победи, 7 загуби).
В следващия кръг Йорданов и съотборниците му почиват, а АЕК излиза срещу Комотини. На 16 февруари (събота) Панатинайкос се изправя срещу новака.

КУБРАТ ПУЛЕВ СРЕЩУ РОБЕРТ ХЕЛЕНИУС НА 23 МАРТ В САЩ

Боксовата медийна институция Вохrec.com обяви на страницата си в интернет двубоя между Кубрат Пулев и Роберт Хелениус. Кобрата (26 победи, от които 13 с нокаут и 1 загуба) ще има тежката задача да се изправи срещу финландския гигант, който е с 28 победи, от които 17 с нокаут и 2 загуби, на 23 март в зала “Форум” в Калифорния. Мачът в Вохrec обаче е със звездичка, което показва, че не всичко още е на 100% сигурно. Ако двете страни се договорят, то този двубой ще бъде подгряващ на реванша между световния шампион на WBC в категория супер перо между Мигел Берчелт и бившия шампион Франсиско Варгас.
Преди две седмици промоутърът на Кобрата Боб Аръм каза пред ESPN, че срещата Пулев – Хелениус е била предвидена за 20 април като част от програмата на двубоя между Терънс Крауфорд и Амир Хан.
В края на януари мениджърът на Хелениус Маркус Сундман потвърди, че екипите на двамата боксьори водят преговори, но все още няма постигнато споразумение.