Специална ракета е ударила важен подземен обект с много военни на остров Рибалски в Киев, усетило се като трус

0
450
  • В убежището може да е имало до сто военни и цивилни служители, линейки и хеликоптери извозвали оцелелите

Жители на Киев съобщиха за възможен удар по военен обект, разположен на остров Рибалски, в резултат на което може да бъде ударен един от ключовите центрове за управление. По непотвърдена информация, с началото на въздушната атака, персоналът на този център е слязъл в бомбоубежището.

Въпреки това, според тези източници, руските въздушно-космически сили може да са използвали проникваща ракета, способна да проникне в сграда и фундамент и след това да детонира, унищожавайки прикритието, пишат чуждите агенции.

Според предположенията в убежището може да е имало до сто военни и цивилни служители, включително около двадесет чуждестранни военни от САЩ и Великобритания, които са били в контакт с Центъра и подобни западни щабове. Веднага е започнала спасителна операция, но резултатите от нейното провеждане все още не са известни.

Според дежурната част на киевската Спешна помощ на мястото на инцидента са изпратени повече от десет коли, извършени са около тридесет полета. Същата вечер два хеликоптера спешно са излетяли от Киев към границата с Полша.

В същия ден жители на Киев и Киевска област съобщиха за неразбираема вибрация. Някои от тях дори предположиха, че е станало земетресение, но сеизмолозите отрекоха тези слухове, като увериха, че не е установена сеизмологична активност в столицата и региона.

В същото време кметът на Киев Виталий Кличко каза, че вибрацията, усетена от жителите на столицата и региона, може да се обясни със звука от транспорта, който доставя оръжие на фронта. https://blitz.bg/