СОЦИАЛИСТИТЕ УТВЪРДИХА ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБИРАНЕ НА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

0
1328

 

В седем от осемте общини на Добричка област структурите на БСП избраха своите кандидати за кметове и общински съветници /с малки изключения/. Конференциите утвърдиха демократичния избор на делегатите, при който нямаше намеса на областния и националния лидери на партията – Мая Димитрова и Корнелия Нинова. Досега не са избрани кандидатите от Община Шабла, конференцията е насрочена за 5 септември.

В Каварна БСП отново издигна за свой кандидат Нина Ставрева, която управлява общината през последните 4 години.

В Генерал Тошево безспорният кандидат на БСП е сегашният кмет Валентин Димитров.

В Крушари, както вече съобщихме, социалистите издигнаха кандидатурата на общинския си лидер Здравко Здравков.

В община Добричка, най-голямата по територия община в България, БСП издигна кандидатурата на Соня Георгиева – настоящ секретар в общината. Тук ГЕРБ издигна за свой кандидат земеделеца Дико Иванов – зам.-кмет в общината, но все още се чака одобрението на лидера на партията Бойко Борисов или Изпълнителната комисия, каквато е традицията в управляващата ПП ГЕРБ.

***

В понеделник в нови три общини бяха издигнати кандидати на социалистите.

 

В Добрич кандидат за кмет на партията е бизнесменът Георги Петков. Очертава се интересна предизборна битка с опонентите му Надежда Петкова – кандидатът на ГЕРБ, и сегашния кмет на града-община Йордан Йорданов.

В Балчик социалистите отново подкрепят кандидатурата на сегашния общински кмет Николай Ангелов, който влиза в надпреварата като независим, издигнат от инициативен комитет. Зад гърба си той има 3 мандата.

В Тервел дългогодишният успешен кмет на общината Живко Георгиев, който получи най-много номинации на конференцията в понеделник, си подаде отвод и така кандидат на БСП е Пламен Желязков. В момента той е зам.-кмет на общината и лидер на общинската организация на социалистите.

Предизборната борба за местната власт отдавна започна, но сега тя постепенно навлиза в легалната си официална част. Вече се очаква и официалното потвърждаване на основните кандидати за общински кметове, кметове на населени места и общински съветници.

Особеност на изборната кампания през тази година ще бъдат ограничените финанси на партийни формации, комуникациите в социалните мрежи, където на практика ще бъде изнесена негативната „енергия“, както и коалицията между ГЕРБ и СДС. Не на по-заден план е и амбицията на едно по-младо поколение да се включи и утвърди в управлението на общините с нови идеи и нови подходи за решаване на огромните проблеми в отдалечената от столицата провинция, най-тежкият от които е задълбочаващата се демографска криза и нейното отражение върху цялостното развитие на Добруджа. Проблем, които изисква обединение между управляващи и опозиция. И, разбира се, загърбване на всички остри реплики, които предстои да се произнесат по традиция в една предизборна надпревара.  В интерес на оцелелите и останалите да живият в осемте общини на Добричка област. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА