От вторник вечерта снежецът в Добрич става причина за изключване на един след друг електрозахранването в различни райони. Въпреки областните съвещания за готовност през зимата, безспирните профилактики и големите инвестиции по документи на Енерго Про. Може би защото КЕВР не им позволи отново да вдигат цените на електроенергията. А в същото време, въпреки пандемията, въпреки локдауна, т. нар. енергоразпределително дружество не се колебае да прекъсва дори предсрочно от обявените срокове във фактурите дребните потребители. Уви, на гражданството не му остава нищо друго освен да псува, да се ядосва и, за съжаление, да заклеймява управляващите, които не намериха начин години наред да изгонят т. нар. ЕРП, които като октоподи изсмукват огромни печалби от България и ги реализират в собствените си държава за благото на служителите си и други народи. Мнозина се надяват българските управленци да намерят начин ЕРП най-после да станат български държавни или частни фирми, които да подлежат на пряк контрол на български държавници и техните печалби действително да се инвестират в България – като държава, като фирми и население.

В този порядък с насмешка се гледа на областните съвещания, в края на които обществеността бива убеждавана от поредица началници и управители, че сме имали пълна готовност да посрещнем зимния сезон.

В такъв случай можем да кажем само: Боже, пази компютрите и домашните електроуреди на добруджанци от готовността на Енерго Про!

НДТ