Правителството освободи всички областни управители. Новите губернатори ще бъдат обявени днес и назначени утре, обяви след заседание на правителството говорителят на кабинета Антон Кутев. Той заяви какво е основното изискване към новите областни управители:

„Да гарантират честният вот на изборите. От всички областни управи само в четири няма нови назначения, където всъщност са назначени за временно управляващи досегашни заместник-областни управители“.

Юристът Борислав Българинов ще е служебен областен управител на Русе, научи „Хоризонт“ от свои източници. Той ще замени на поста Галин Глигоров.

Българинов е бивш прокурор в Районна прокуратура-Русе и повече от 10 години се е дистанцирал от политическия живот.

Преди време Българинов бе народен представител от партията на Стефан Софиянски Съюз на свободните демократи.

 

Николай Шушков ще бъде новият областен управител на Благоевград, научи „Хоризонт“ от свои източници. Той ще заеме поста, който сега се заема от Бисер Михайлов.

Очаква се на заседанието на МС, което продължава и в момента, да бъдат обявени и други смени на  областни управители в страната.

Николай Шушков е икономист, бил е директор на митница „ Югозападна“, както и заместник-кмет в екипа на Лазар Причкапов в периода 2002-2007 година.

 

Очаква се новият областен управител на Силистра да е инж. Николай Неделчев, научи „Хоризонт“ от свои източници.

Николай Неделчев е на 55 години. В политическата си кариера е бил кмет на Община Ситово в три последователни мандата от 2003-та до 2015-та година.

От 2015 година до сега е общински съветник от БСП в Ситово.

Новият областен управител ще смени на висшия държавен пост в областта Ивелин Статев, назначен на поста на 10 май 2017 година.